Rannikumeri on nüüd laiali jagatud

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maakonna mereplaneeringu ülesanne on rannakumeri jagada sõbralikult kalurite, meretranspordi, veespordi, harrastuskalastajate, tuuleenergeetikute, eluslooduse ning lõpuks ka riigikaitsest tulenevate huvide vahel.
Maakonna mereplaneeringu ülesanne on rannakumeri jagada sõbralikult kalurite, meretranspordi, veespordi, harrastuskalastajate, tuuleenergeetikute, eluslooduse ning lõpuks ka riigikaitsest tulenevate huvide vahel. Foto: Ants Liigus

Kolm aastat koostatud Pärnumaa mereala planeeringut arutati viimast korda avalikult 10. detsembril keskraamatukogu saalis, kus sõlmiti kokku veel mõni lahtine ots ja võeti vastu seitse parandusettepanekut.

“Ettepanekuid laekus seitsmelt isikult ja enamikku neist saab planeeringus arvestada,” sõnas Pärnu maavanem Kalev Kaljuste. “Peamised teemad, mis muret tegid, puudutasid harrastuskalastajate soovi püüda kala suviti Pärnu lahes purjetajaile kavandatud merealal, samuti oli taas kõne all merre tuuleparkide rajamise võimalus.”

Harrastuskalamehed nõustusid, et Pärnu supelrannas Side tänava kohal asuva väikese mereala broneerimine veesportlastele nende kalastamishuvi ei piira, kui rannast kaugemal ja sootuks avaramal purjespordialal harrastuspüüki lubatakse. Planeeringusse jäi harrastuskalastajaid puudutav tingimus, et neil on keelatud takistada võistlusspordiks ja treeninguteks kasutatavate veesõidukite liiklemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles