Kultuuripärli tiitli pälvib Toomas Voll

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Voll.
Toomas Voll. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eesti Kultuurkapitali Pärnumaa ekspertgrupp otsustas lõppeva aasta Kultuuripärli tiitli anda Toomas Vollile, kes tõi sel aastal Pärnusse koorimaailmameistrivõistluste kulddiplomeid nii neidudekooriga Argentum Vox kui segakooriga Endla. Samuti oli Voll maakonna suurima rahvakultuurisündmuse – Pärnumaa laulupeo "Imede aias" kunstiline juht ja idee autor.

2015. aasta kultuuritegijateks otsustati valida Helle Kirsi ja Piret Bergmann (kunstnikunimega Pusa) nende ühiste loominguliste ja väga edukate projektide eest. Mõlemad kuulusid Pärnumaa laulupeo "Imede aias" kunstilisse toimkonda: Pusa kujundaja ja Kirsi stsenaariumi ning vahetekstide autorina.

Koos andsid nad välja lõbusate värviliste piltidega lastele mõeldud vaimukate luuletustega raamatu "Kirsikivimaja", samuti võitsid Eesti lastekirjanduse võistlusel ühe peapreemiatest lasteraamatuga "Tähtsad täpid".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles