Juhtkiri: Ämbrikujuline bussijaam

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Hakates lõppevast aastast otsima midagi, millega Pärnu linnavalitsus õigustatult negatiivset tähelepanu on pälvinud, ei saa mööda uue bussijaama arhitektuurivõistlusest.

Teema tõi teravalt avalikkuse ette arhitekt Tõnu Laanemäe, kes kirjutas Pärnu Postimehes: “Selgelt on näha, et arhitektuurivõistlust üritatakse korraldada kiirustades, lohakalt (olgu selle põhjendus kas või peagi kukkuv euroraha taotlemise tähtaeg) ja hoolimatult ennekõike Pärnu enda inimeste suhtes.” Ehk siis kõik, mida annab valesti ja ebakorrektselt teha, sai kahjuks tehtud.

Ei maksa arvata, et Laanemäe arvamus olnuks erandlik. Sotsiaalmeediaski on Pärnu käitumine arhitektide tähelepanu köitnud ja pärnakal on seal kõlanud arvamusi lausa valus lugeda. Peale selle, et Pärnu linnavalitsusele ja abilinnapea Rainer Aavikule heidetakse ette arhitektide narrimist, laiendatakse bussijaama konkursil silma jäänud suhtumist linnaametnikele ja Pärnu linnale tervikuna. Taas: negatiivse hinnangu andjate seas pole asjatundmatud kiibitsejad, vaid nii Pärnu linnast hoolivad inimesed kui professionaalsed arhitektid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles