Olulise veetoru avarii põhjustas doominoefekti

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu veefirma töömehed on pidanud piki Mai tänavat kulgevat veetoru nädala jooksul juba kolm korda lappima.
Pärnu veefirma töömehed on pidanud piki Mai tänavat kulgevat veetoru nädala jooksul juba kolm korda lappima. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eelmisel nädalal Pärnus Mai tänaval katki läinud veetorustiku remont on põhjustanud doominoefekti - pärast esimest veeavariid on lühikese aja jooksul üles öelnud veel kaks torustiku ühenduskohta.

Aktsiaseltsi Pärnu Vesi tehnilise teeninduse juhi Roman Vaba sõnutsi parandati eile pärastlõunal lekkima hakanud ühenduskoht õhtuks ära, kuid veidi enne südaööd torustiku surveveega täitmisel läks rivist välja 400 millimeetrise läbimööduga malmtoru järgmine ühenduskoht. See lapiti alles kella 4ks ja pärast seda hakati toru veega täitma aeglasemalt kui tavaliselt.

Vaba sõnade järgi tekivad toru veesurvega täitmisel hüdraulilised löögid, mis võivad lõhkuda hapra malmtoru liitekohtade ühendusi, seetõttu täidetakse toru, kus tavaliselt on 3,8atmosfäärine surve, nüüd ettevaatlikumalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles