Varbla plaanib tühjale alale rahvaparki

Silvia Paluoja
, reporter, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvapark rajatakse Varbla vallamaja ja rahvamaja vastas üle tee 3,2 hektari suurusele kasutuseta jäänud munitsipaalmaale.
Rahvapark rajatakse Varbla vallamaja ja rahvamaja vastas üle tee 3,2 hektari suurusele kasutuseta jäänud munitsipaalmaale. Foto: Silvia Paluoja

Varbla vallas võtab jumet mõte rajada rahvapark, mille maastikuarhitektuurse osa põhiprojekti on koostanud kohalike juurtega noor arhitekt Piret Müüripeal.

“Kahtlemata on see piirkond mulle südamelähedane,” nentis Müüripeal, kes enda sõnade kohaselt lähtus ala projekteerides arboreetumi põhimõttest, avalike ürituste korraldamisest, sportimisvõimaluste loomisest ja noorte kui ühe sihtrühma vajadustest.

Bussipeatusetagusele 3,2-hektarisele alale on plaanis rajada liigirikas dendropark, ehitada paviljon-lava, valgustatud jooksurada, WC-varjualune ja noortele hängimisala, kus on eakohased trenažöörid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles