Tanel Kangert veedab jõulud kodus

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert.
Tanel Kangert. Foto: PP

Astana meeskonnas märkamatult veteraniseisusesse tõusnud jalgrattaproff Tanel Kangert (28) läheb Kasahstani tiimis vastu juba kuuendale hooajale. Esialgne võistluskalender on teada ja eestlase jalad pannakse korralikult tööle: taas on kavas nii Giro d’Italia kui Tour de France.

Kangert teab, et 80 päevaga kaks suurtuuri läbida on keeruline ja tõelist särtsu jalgadesse üldjuhul ei tule. Head keskmist taset on võimalik siiski säilitada. “Kui jõuan Girol ilusti lõpuni, siis enne Touri kindlasti enam võidu ei sõida. Tuleb ennast säästa ja mõelda sellele, et kaks nädalat pärast Touri on loodetavasti olümpiamängud. Eelmisel aastal õnnestus niisugune kombinatsioon tegelikult päris hästi,” rääkis Vändrast pärit rattaäss.

Ainus suurem erinevus möödunud hooajaga võrreldes on see, et Itaalias aitab Kangert üldvõitu püüda Vincenzo Nibalil, Prantsusmaal Fabio Arul. Sel aastal oli vastupidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles