Kulka valis välja Pärnumaa kultuuri-ja spordipreemiate saajad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastapreemiad, kultuuripärl ja elutööpreemia antakse üle 8. jaanuaril kultuuri- ja sporditegijate aastagalal "Tähesära". Arhiivifoto.
Aastapreemiad, kultuuripärl ja elutööpreemia antakse üle 8. jaanuaril kultuuri- ja sporditegijate aastagalal "Tähesära". Arhiivifoto. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kultuurkapitali Pärnumaa ekspertgrupp valis välja tänavused kultuuritegija, -sündmuse ning sporditegija ja -sündmuse aastapreemiate saajad.

Pärnumaa aasta kultuuritegijateks valiti Helle Kirsi ja Piret Bergmann (Pusa) nende ühiste loominguliste ja väga edukate projektide eest, teatas Eesti kultuurkapital. Mõlemad kuulusid Pärnumaa laulupeo "Imede aias" kunstilisse toimkonda. Samuti andsid nad koos välja lastele mõeldud luuletustega raamatu "Kirsikivimaja" ja võitsid Eesti lastekirjanduse võistlusel ühe peapreemiatest lasteraamatuga "Tähtsad täpid".

Aasta kultuurisündmuseks valiti Lavassaares toimunud Pärnumaa tantsupidu "Pärnumaa õnnemuster", mille peakorraldaja oli Pärnumaa rahvakultuuri keskselts, kunstiline juht Ulla Helin-Mengel, kunstnik Kadri Rebane ja lavastaja Katrin Nielsen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles