Saatuslik Elu Vesi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai tänaval oli nädala jooksul kolm veeavariid.
Mai tänaval oli nädala jooksul kolm veeavariid. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Elan Pärnus Mai rajoonis ja nägin Elu Vee ees toimunud veeavariid ning selle tagajärgi – sellest oli juttu eelmise nädala Pärnu Postimehes.

Pärnu Veele omaselt reageeriti väga suurte jõududega. Kohal oli nagu ikka kogu "kahurvägi": paakauto, buss, kastiauto, traktor ja hulk valge kiivriga härrasid. Töö käis nagu töö ikka: kopp kaevas auku, üks mees oli all augus ja ülejäänud augu ümber. Paari päevaga oli probleem lahendatud, uus asfald peal ja elu läks edasi. Peaaegu nädal oli möödas, kui tuli deja vu: asfald üles võetud, kopp kaevab, mees augus, kahurvägi kohal, kaardivägi ümber augu. Kogu eelnev töö oli nullis, toru jälle katki.

Pärnu Vee kodulehel on kirjas et ettevõte kuulub sajaprotsendiliselt Pärnu linnale ehk rahvale. Niisiis on raisatud linnarahva raha. Kodulehel seisab, et ettevõte peab oma nurgakiviks tööde ja toodete kõrget kvaliteeti. Pärnu Vee missioon on elanikkonna teenindamine optimaalse hinnaga. Ei ole mõtet tellida reklaamibüroolt oma kodulehele magusat juttu, kui see ei vasta tõele.

Aastalõpp on käes ja on paras aeg vaadata tagasi tehtule. Kas Mai tänava remonti oleks saanud teha ühekorraga ja sellega säästa rahva raha?

Kallis Pärnu Vee rahvas. Enne kui istute firma jõululauda ja hakkate sööma jõulupraadi ning salamisi mõtlema jõulupreemia suuruse üle, peaksite ehk mõtlema hoopis sellele, kes vastutab Mai tänaval kaks korda tehtud ühe ja sama töö eest.

Mida see vastutamine siis tähendab? Kas keegi astub oma ametikohalt tagasi või maksab oma taskust topelt tehtud töö kinni? Loodetavasti ei ole nii, et keegi võtab sõnades vastutuse ja ongi kõik: läheb jõulupeole ja saab jõulupreemia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles