Rainer Aavik: Pärnu saab kauaoodatud bussijaama

Rainer Aavik
, Pärnu abilinnapea
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Aavik.
Rainer Aavik. Foto: PP

Arhitektide ja ajakirjanduse soov laiemate ühiskondlike protsesside osas sõna võtta on igati tervitatav. Küll võivad asjad olla keerulisemad, kui need esmapilgul paistavad. Selguse huvides on oluline Pärnu tulevase bussijaamaga seotut veel kord põhjendada.

Linnal on valida, kas uus bussijaam ehitada või ehitamata jätta. Oleme pingutanud selle nimel, et see objekt asuks ühes Euroopa Liidu meetme eelnimekirjas, ja paralleelselt tegelnud projekti ettevalmistustega. Nii võistluse kui ettevalmistustöödega on hõivatud olnud mitu oma ala spetsialisti ja kogu ettevõtmine on eesmärgiga pakkuda linna-, maa- ja kaugliini bussidega sõitjatele mugavat keskkonda.

Olen korduvalt rääkinud, et arhitektuurivõistluse ametlik protsess algas meie majas juba veebruaris ja kevadest suheldi sel teemal Eesti arhitektide liiduga (EAL). Juba kevadel oli neile teada, et konkurss peab olema tehtud aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles