Loomeinimeste kodus valitseb lastetoalik värvipillerkaar

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elutoa tagaseinas asub värviliste lükanduste taga riidekapp. Nukud piiluvad kapi ja vanaaegse laelühtri otsast, riiuli küljest ja aknalaualt.
Elutoa tagaseinas asub värviliste lükanduste taga riidekapp. Nukud piiluvad kapi ja vanaaegse laelühtri otsast, riiuli küljest ja aknalaualt. Foto: Urmas Luik

Kui perekond Kallau 2003. aastal uut kodu otsis, võlus pisike majaosa Pärnus Rääma tänaval neid eeskätt ilusa asukohaga: männipark ühel, jõevaade teisel pool.

Nigela ehituskvaliteediga kolmetoaline majaosa on nüüdseks ümber ehitatud koduks, kus muusik ja pilliõpetaja Üllar Kallau, tema abikaasa Kristel, kes on klaasikunstnik ja Pärnu kunstikooli direktor, nende kolm tütart ja vanavanaema end mõnusalt tunnevad.

Sellest kodust ei leia karget minimalismi ega kõrgläikelist moodsat mööblit: Segasumma suvilaga sarnanev pesa on niisama rõõmsalt kirju ja loominguline kui pererahvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles