Mihkel Tilk jõudis piltidega koju

Silvia Paluoja
, reporter, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalmistul kinnitati Mihkel Tilga ja tema venna Hendrik Tilga kalmul taastatud raudristile messingist nimeplaat.
Kalmistul kinnitati Mihkel Tilga ja tema venna Hendrik Tilga kalmul taastatud raudristile messingist nimeplaat. Foto: Ardi Truija

Tori kalmistul tähistab messingplaat fotograaf Mihkel Tilga (1859–1890) ja tema venna Hendrik Tilga (1861–1922) kalmu, sepistatud raudristile kinnitasid nimede ja daatumitega plaadi Randivälja külaseltsi liikmed Mart Ruumet ja Mait Laas.

Randivälja külast Kolmetarga talust pärit Mihkel Tilk oli esimesi eesti soost kunstfotograafe, kes pildistas olustikku ja talurahvast kohapeal.

Tori rahvamajas laupäeval avatud näitus “Kunstnik sisemise valguse ja kaameraga aastast 1887” on Mihkel Tilga esimene isikunäitus. Väljapandud 13 fotot on seotud Tori ümbrusega. Ühtlasi on väljas tema 1886. aastal kirjutatud palvekiri Liivimaa kubernerile, et paluda tollelt luba tegelda pildistamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles