Vanalinna kooli lapsed viisid haiglasse mänguasju

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanalinna põhikooli viiendikud tõid Pärnu haigla lasteosakonda hulga oma mänguasju.
Vanalinna põhikooli viiendikud tõid Pärnu haigla lasteosakonda hulga oma mänguasju. Foto: Erakogu

Pärnu Vanalinna põhikooli 5.a klass otsustas rõõmustada Pärnu haigla lasteosakonnas haiglaravil viibivaid lapsi ja kinkida osakonnale osa oma isiklikest mänguasjadest.

„Viiendal klassil oli annetamine teemaks teise veerandi inglise keele tundides, sealt tekkis mul õpetajana mõte teooria praktikasse rakendada,“ rääkis Vanalinna kooli 5.a klassijuhataja Kriste Talving.

Kui õpetaja oma mõttest rääkis, haarasid lapsed sellest. „Kõik olid mõttest vaimustuses ja hakkasid kohe aru pidama, mida keegi kodust tuua saaks,“ kirjeldas Talving.

Õpilased kogusid mänguasju pea kaks nädalat. Haigla lasteosakonna tegevusjuhendaja Marge Vaskiga lepiti kokku aeg, millal lasteosakonda külastada. „Et soovijad saaksid selle suure koguse mänguasju isiklikult üle anda, olid meile transpordiga appi tulnud lapsevanemad,“ ütles Talving.

„Saime väga sooja ja toreda vastuvõtu osaliseks ning lahkusime haiglast tavapärasest veidi erilisema tundega,“ lausus õpetaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles