Joosep Tammo: Oodatud ja kardetud jõuluaeg

, Pärnu Immaanueli baptistikoguduse pastor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joosep Tammo.
Joosep Tammo. Foto: PP

Jõuluaeg on oodatud ja kardetud, rõõmus ja kurb aeg, see on osa meie põhjamaise aasta lõpust ja uue algusest. Milliseks see meile sellel aastal kujuneb, oleneb meist endast. Kas toome jõululauda oma töökohtade, lasteaedade, koolide ja muude eelnenud pidustuste väsimuse või lapsepõlvest pärit ootused, laulud ja piduliku soojuse?

Kurvad ja üksikud lausa kardavad seda aega, sest just siis avanevad leinaliste mälestuste haavad ja üksindus on väljakannatamatult valus. Kuid aastast aastasse korduvatele meeleoludele lisandub jõulukaardile möödunud kuude erilisi värve ja toone.

Lugu Joosepist ja lapseootel Maarjast, kes on rännanud pika tee, et lasta end keiserlikul maksuametil Petlemmas arvele võtta, on samuti nii hell kui hirmutav. Tahtmata küsime: mis saab sellest lapsest, kelle vanematele ei ole linnas kohta ja kes sünnib loomadele mõeldud linnataguses koopas? Kas tal on tulevikku?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles