Pärnu Postimehe õlletesti võitis Saksa nisuõlu

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. koht Weihenstephaner Vitus, Saksa nisubock, alkoholisisaldus 7,7%, hind 2,39 eurot, 0,5 l pudel
1. koht Weihenstephaner Vitus, Saksa nisubock, alkoholisisaldus 7,7%, hind 2,39 eurot, 0,5 l pudel Foto: Urmas Luik

Pärnu Postimehe õlletesti võitis Saksa nisubock Weihenstephaner Vitus, naised eelistasid Brasiilia laagerõlut Xingu Black Beer ja Saksa topeltbocki Ayinger Celebrator.

Palusime õlleklubi Gambrinus asutajal ja samanimeliste õllepoodide omanikul Karmo Tüüril kauplustest valida kümme õllemarki, mis tutvustaks eri õlletüüpe. Tingimuseks oli, et valitut saaks Pärnu suurpoodidest osta ja pudeli hind jääks reeglina kahe-kolme euro kanti.

Üksteist testijat jagunes kolme rühma. Esimese moodustasid Tüür, Wirre õllebaari omanik Lauri-Mait Volberg, HOPi õllekeldri omanik Revo Türk ja koduõllede valmistaja Rainer Margus, keda võib pidada ekspertideks. Teise rühma kuulusid toimetuse naised Anu Jürisson, Karin Klaus, Ave Lohk ja Katrin Vunk, et eelistused liialt meestekeskseks ei muutuks. Kolmandana maitsesid õlut meesajakirjanikud Kaupo Meiel, Andris Tammela ja Teet Roosaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles