Jõuluvana pidas kodutuid meeles

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu kodutute ja pikaajaliste töötute päevakeskuse miljöö paistab vaata et õdusam kui muidu: tuppa astudes hakkab kohe silma kodutute endi ehitud ereroheline nulg, ninna tungib mandariinide ja jõuluprae hõng.

Suur-Posti tänaval täiskasvanute varjupaigaga ühel õuel paiknevas sotsiaalabiasutuses asjatavad usinalt MTÜ Aktiviseerimiskeskus Tuleviku töökas kollektiiv ja vabatahtlikud Tartu ülikooli Pärnu kolledžist: sotsiaaltöö korralduse avatud ülikooli neljanda kursuse tudengid Aimi Kohv, Eva Grigor ja Katrin Grünberg vaaritavad pottide-pannide kolina saatel köögis ja katavad päevakeskuse avaras ühisruumis laudu.

Ehkki väljas on jõulude kohta tavatult vihmane ja valge koheva lume asemel katab maad ühtlane veekord, on jõulumeeleolu selgesti tuntav. Laudadel põlevad küünlad, kuulda on tasast pühademuusikat. Üha intensiivsemalt ninna tungiv lõhn annab märku, et seapraad ja verivorstid, mis veel ahjus särisevad, valmivad peagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles