Pärnu võrkpalliklubi meeskond võitis Eesti karika!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu võrkpalliklubi meeskond alistas laupäeval koduses spordihallis Rakvere võrkpalliklubi meeskonna 3:1 ja tuli taas Eesti karikavõitjaks.

Pärnu meeskond oli esimeses geimis suures hädas mängu käima saamisega ja kaotas 20:25. Teises geimis hakkas asi looma, pärnakad said vaikselt mängu käima ja tulid 25:20 mängu tagasi.

Kolmas geim algas küll tasavägiselt, aga siis näitasid pärnakad, miks nad on Baltimaade valitsejad. 25:19. 

Neljanda geimi võitsid pärnakad 25:17.

Pärnakate kangelane oli Hindrek Pulk, kes tõi üleplatsimehena 27 punkti. Andrus Raadiku kontosse jäi samuti suurepärane 19 punkti. 

MÄNG:

Pärnu meeskonnas ei saa täna kaasa teha Taavet Lepik.

Esimene geim

Rakvere meeskond alustab kindlamalt ja läheb 5:8 juhtima. Pärnu tuleb 10:10 mängu tagasi. http://www.cvkeskus.ee/399982

Mõlemad meeskonnad näitavad väga head kaitsemängu ja nii kulgeb kohtumise esimene geim punkt-punktilt, kuni Rakvere pääseb ette 13:16.

Seis on 17:19. Pärnu poolel on pea pool punktidest toonud Hindrek Pulk.

Esimeses geimis on asi vilets, Pärnu on 17:21 taga ja Pärnu peatreener Avo Keel võtab teise mõtlemisaja.

Rakvere võidab esimese geimi 25:20.

Teine geim

Teise geimi algus on lootustandvam. Esimesele tehnilisele vaheajale lähme Pärnu 8:4 eduseisus.

Pärnakad on püsti hädas Rakvere mängijate planeeriva servi vastuvõtuga, kuid kuidagi jääme ette 16:15.

Publik teeb Pärnu spordihallis põrgulärmi, kui tabloole tuleb 19:15.

Rakvere peatrener Urmas Tali võtab teise mõtlemisaja. Pärnu juhib 22:17.

Pärnakad ei saa kaks korda jutti hakkama vastuvõtuga, aga kuidagi kukub pall vastaste poolele seisuks 23:20 ja kohe saavad pärnakad ka järgmise punkti.

Pärnu meeskonna kapten Andrus Raadik lõpetab teise geimi võimsa löögiga, seisuks 25:20. Üldseis on nüüd 1:1.

Kolmas geim

Algab vigaderohkelt ja Rakvere vedamisel. Ometi tuleb Pärnu järele ja viigistab 7:7.

Pärnakaid võib tabada veel üks kaotus, sest Tamar Nassar lonkab.

Punkt-punkti mängus on pärnakad peal 13:11.

Teisele tehnilisele ajale minnakse Pärnu 16:14 eduseisus.

Rakvere meeskonna mäng on lagunemas! Mitu viga järjest toob tabloole seisu 20:15.

Pärnakad ei saa jälle servi vastuvõtuga hakkama ja seis on 21:18.

Seisul 24:19 teeb Rakvere võimsa rünnaku, Kardo Kõresaar jookseb peaaegu publikusse, päästab palli ja Andrus Raadik virutab selle tagajoonele seisuks 25:19.

Pärnu on karikavõidu lävel!

Neljas geim

Neljas geim algab tasavägiselt, kuid Pärnu dikteerimisel ja esimene tehniline paus tuleb seisul 8:6 Pärnule.

Publik näeb nauditavat võrkpalli, kuid Pärnu juhib 12:10.

Pärnu blokk on tööle hakanud. 14:11.

Seis on 16:12 ja karikavõit paistab jäävat Pärnusse!

Pärnakad on mitu korda taas Rakvere serviga hädas, aga eduseis püsib ja rahvas hakkab Pärnu spordihallis käima minema. Võit on lähedal! Seis on 21:16.

Lõpplahenduseks 25:17 ja võrkpallikarikas jääb teist aastat Pärnusse!

ENNE MÄNGU:

Tiitlikaitsja Pärnu võrkpalliklubi on viimase kahe hooaja jooksul kodusaalis kaotanud vaid ühe mängu, kui novembri alguses jäädi eurosarjas alla kreeklaste Piraeuse Olympiacosele.

Rakvere meeskond jõudis viimati karikafinaali aastal 1997, kus kaotas Tartu Ösel Foodsile. Aasta varem võideti esikohalahingus Viljandi Vollet. Lääne-Virumaa klubi viimane medal pärineb 2000. aastast, kui Eesti meistrivõistlustel pälviti pronks.

Praegu on Pärnul käsil seitsmemänguline võiduseeria, mille raames on võite nopitud nii eurosarjas, karikavõistlustel kui Saja Liigas. „Eurosarja mäng ungarlastega näitas head minekut, eelmisel nädalavahetusel saime Saja Liigas tabeli alumises osas olevate lätlaste üle kaks toredat rutiinivõitu. Rõõmu teeb see, et mängisime ühltaselt ja ilma lainetusteta,” sõnas Pärnu meeskonna peatreener Avo Keel.

Ühtlasi lõpetas Pärnu meeskond 12. detsembril Rakvere kuuemängulise võiduseeria. Lääne-Virumaal toimunud ülimalt tasavägine Saja Liiga kohtumine kulmineerus Pärnu 3:1 (29:27, 24:26, 25:23, 25:23) võiduga. Karikafinaalis loodab Rakvere allajäämise revanšeerida. „Mängu iseloom on teine kui põhiturniiril või karika poolfinaalis. Emotsionaalne tase on väga kõrge ja kõik on kinni ühes mängus. Me oleme olukorras, kus meil on ainult võita,” lausus Rakvere juhendaja Urmas Tali.

Ka Pärnu meeskonna loots nõustus matši eel favoriidikoorma enda õlule võtma. Küll rõhutas ta kaht faktorit, mis võivad töötada Rakvere kasuks. Esiteks tõi Keel välja, et karikavõitja selgub ühe mänguga, teisena rõhutas ta varemmainitud 18aastast perioodi. „Sellises olukorras võivad meeskonnal tekkida jõuvarud ja ilmneda oskused, mis võib-olla igal päeval välja ei tule. Kui Rakvere suudab mängus välja tuua kõik oma oskused, võib kõike juhtuda,” lausus Keel.

Lääne-Virumaa meeskonna peatreener avaldas võiduretsepti peamise koostisosa. „Hindrek Pulk on vaja kinni saada, ülejäänutega saame hakkama,” ütles Urmas Tali. Küll võib finaalmängu kaarte segada see, et Rakvere võrkpalliklubi edu kaks peamist arhitekti ehk sidemängija Artis Caics ja diagonaalründaja Siim Põlluäär on hädas olnud vigastustega ja nende osalemine on küsimärgi all.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles