Urmas Hännile: Raadi ootab sellieksam

Urmas Hännile
, pärnakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Hännile.
Urmas Hännile. Foto: Urmas Luik

Pärnu 2015. aasta teoks hinnatud Koidula gümnaasiumi renoveerimisest vaimustunud võiksid hoogu pidada. Rahuneda ja endale aru anda, et Pärnu pole Potjomkini küla. Tuleks mõelda, kas on põhjust kiiduväärselt ehitatud ja viimase peal sisustatud Koidula riigigümnaasiumist puhevile minna või peaks pisut häbenema, sest fassaad varjab teist, aastatega linna aina suuremaks häbiplekiks kuhtunud koolimaja.

Seda, mida kooli kodulehel iseloomustatakse järgmiselt: “Praegune koolihoone on tõeline pärl Pärnu linnas, mis ootab küll kapitaalremonti, kuid on üks kaunemaid koolihooneid linnas.”

Kirjutatu stiil stiiliks ja õigekiri õigekirjaks, kuid ilmselt mõistab iga kodulinna vähegi tundev pärnakas, et jutt on praegu Vanalinna nime kandvast koolist, mis varasematel aastatel on olnud pesaks nii Pärnu tütarlaste gümnaasiumile, Pärnu II gümnaasiumile, II reaalkoolile, II progümnaasiumile kui L. Koidula nimelisele Pärnu 2. keskkoolile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles