Sõudjad rohkendasid oma Kristjanite kollektsiooni

Enn Hallik
, sporditoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Eesti 2015. aasta parimate sportlaste galaõhtult toodi üks võitjakuju Pärnusse. Selle teenisid MM-regati pronksmedali eest neljapaadisõudjad Kaspar Taimsoo, Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Andrei Jämsä.

Tähelepanuvääriv on, et mehised sõudjad on alates 2004. aastast käinud püünel aasta parima võistkonna autasu vastu võtmas juba kaheksa korda. Peamiselt Pärnus harjutav mulk Taimsoo on olnud osaline kolmes võidus, pärnakas Andrei Jämsä ja sintlane Allar Raja neljas, nüüd perega Tori-Jõesuus elaval Tõnu Endreksonil on koguni seitse korda Berliini olümpia kangelase Palusalu järgi nime saanud Kristjani kuju üleandmisel kätt surutud.

“Kodus on mul üks Kristjan,” avaldas Endrekson. “Võistkonna peale antakse ju üks kuju, nii oleme neid jaganud. Tänavuse sai Raja, eelmise kinkisime oma treenerile Matti Killingule, üks on Pärnu sõudeklubi auhinnariiulil. Ega me olnud tänavu oma võidus kindlad, võrkpallimeeskond ja epeenaiskond olid kõvad konkurendid.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles