Eesti ainus suusakuurort kihab harrastajatest

Enn Hallik
, sporditoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Ajal, mil Lõuna-Eesti mäesuusanõlvad rohetavad ja Tehvandi spordibaasi pealik Alar Arukuusk tõdeb, et sportlik tegevus on tema juures katkenud, on pühapäevast ainsana Eestis suusarada ette näidata Jõulumäel.

“Vahva oli vaadata, kuidas ühel treeneril lund nähes silmad suureks läksid ja otsemaid hirmus tegutsemistahe tekkis,” rääkis Jõulumäe tervisespordikeskuse vaimne juht Enn Tasalain.

Paksu saepuruteki all tukkunud ülesuvelume mägi avati laupäeval, pühapäeva õhtuks oli 800meetrine ring maas. Kui surmväsinud rajameistrid koju läksid, tiirutas 50–70 sentimeetri paksusel lumelindil tulede valgel nii Pärnumaa Jõulu suusaklubi dressis sportlasi, harrastajaid kui ka nagu imeväel mujalt tulnud külalisi.

“Üllatus, et see kevadel radadelt üles korjatud kunstlumi nii hästi välja andis. Panime selle maha paksemalt, sest olgu meil pigem lühem ja püsivam ring kui võimaliku sula puhul tühi metsaalune,” selgitas Tasalain.

Eile hommikul lubas kuuekraadine külm Jõulumäe seitsmest lumekahurist enamiku mingitki valget ollust tootma panna, teadaolevalt tehakse eilsest lund ka Tehvandil ja Valgehobusemäel.

“Loodame jätkuvaid miinuskraade, mis lubab meil suusarada operatiivselt pikendada,” on jõulumäelaste liider Enn Tasalain tegutsemisvalmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles