Soovimine ja ennustamine

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

“Vana-aastaõhtul panen põlema kolm eri värvi küünalt,” kirjeldab Leesoja nõid.

Rohelise küünla paneb ta võimalikult suure rahatähe peale, kuldse küünla jala ümber seab leivatükke või koduaia õunu – see sümboliseerib tervist. Juhustele mõeldud küünal võib olla lemmikvärvi ja selle lähedusse võib panna isiklikke väeesemeid. Küünlad tuleb süüdata tikust ükshaaval ja lugeda neile peale teemakohased soovid ning ootused. Küünlad peaks põlema kogu öö. Põlenud küünalde järgi ennustab Thule endale uut aastat. Kes julgeb, võib järele teha, sest uue aasta alguses on rituaalide sooritamiseks kolm väekat päeva.

Võtke ette väga ilus paber ja kirjutage ilusa pliiatsiga ilusas käekirjas (mitte mingil juhul trükitud kujul) soovid või soovitud partneri omadused. Paber tuleb panna oma salakohta ja lugeda kolmel päeval selle tekst endale häälega ette. Kui mingi lause on ebakõlaline, võib öelda selle paremini üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles