Ehitusmaterjali eesmärgil kaevatud tiikidest lõviosa asub Pärnumaal

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alates 2013. aastast rajatud Pärnumaal 13 tiiki, mille puhul kahtlustatakse, et kaevetööde tegelik eesmärk oli ehitusmaterjali saamine. Pilt on illustratiivne.
Alates 2013. aastast rajatud Pärnumaal 13 tiiki, mille puhul kahtlustatakse, et kaevetööde tegelik eesmärk oli ehitusmaterjali saamine. Pilt on illustratiivne. Foto: Urmas Luik

Keskkonnaministeeriumi andmetel on alates 2013. aastast rajatud Pärnumaal 13 tiiki, mille puhul kahtlustatakse, et kaevetööde tegelik eesmärk oli ehitusmaterjali saamine.

Eestis kokku on niisuguseid tiike 17. Keskkonnaministeeriumi avalike suhete nõuniku Kadri Masingu andmeil asub mitu sellist objekti Surju, Tõstamaa ja Halinga vallas, mõni Vändra ja Saarde vallaski.

Keskkonnaministeerium peab tiigi rajamise sildi all kaevandamist kõlvatuks konkurentsiks ja teeb ettepaneku, et nii riigimetsa majandamise keskus kui maanteeamet seaksid oma ehitushangetele lisanõuded, mille järgi objektidele tarnitav looduslik ehitusmaterjal nagu liiv, kruus ja paekivi võivad pärineda vaid kehtiva kaevandamisloaga karjääridest ja kaevandustest. Maanteeamet ja RMK on ühed suuremad loodusliku ehitusmaterjali tarbijad Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles