Vanalinna rajatakse kortereid

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuninga 24.
Kuninga 24. Foto: Urmas Luik

Pärnu südalinna ajaloolistes majades võiksid särada õhtuti tuled, kui sinna rajada rohkem kortereid. Esimene pääsuke selles vallas on Kuninga 24 asuv 1694. aastal ehitatud kaupmeheelamu, kuhu on kavas poole aastaga ehitada 12 korterit.

Kuninga 24 äripindadega majakompleksi ostis Pärnu linnalt Aresco Food OÜ. LVM Kinnisvara maakleri Ingmar Saksingu andmeil on ettevõte huvitatud osaliselt maja funktsioonide muutmisest ja kavatseb rajada sinna suveks tosin elu- ja külaliskorterit. Korterid on ühe-, kahe- ja kolmetoalised ning paiknevad esimesel ja teisel korrusel, osa elupindu kulgeb läbi kahe korruse. Hoones säilivad äripinnadki. Korteriomandite eelmüügiga tegeleb LVM Kinnisvara.

“Selles mõttes on kogu Rüütli tänav põnev väljakutse, sest üks võimalusi Pärnu vanalinn ellu äratada on teha korda katusekorrused ja muuta osa äripindade funktsioone, et müüa sinna rajatud elu- ja külaliskorterid korteriomandite kaupa,” rääkis Saksing. Ta lisas, et sel moel vanalinna elu toomiseks on vaja julgeid ettevõtjaid, kes oskavad mõelda väljaspool raame, ja linna tuge. “See tähendaks prügiveo ja parkimise korraldamist ning mõnede tänavalõigu avamist liiklusele,” kõneles maakler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles