Pärnumaale võib tulla Matti Miliuse muuseum

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matti Milius (10. november 1945 – 3. juuni 2015) elas Tartus ja talle kuulus suur eksliibriste ja rohkem kui 1200 teosest koosnev graafika ja maalide kogu.
Matti Milius (10. november 1945 – 3. juuni 2015) elas Tartus ja talle kuulus suur eksliibriste ja rohkem kui 1200 teosest koosnev graafika ja maalide kogu. Foto: LAURI KULPSOO/PM/EMF

Eelmisel aastal surnud legendaarse kunstikollektsionääri Matti Miliuse kogu päris tema vennatütar, kes plaanib piltide eksponeerimiseks luua Miliuse muuseumi – Miliuseumi.

"Käivad läbirääkimised Häädemeeste vallavalitsusega, et võtta kasutusele üks vana vahva koolimaja ja eksponeerida kunstikogu põhiosa seal," ütles Miliuse päranduse vastu võtnud sugulane.

"Et Miliuseum võiks oma põhikoha leida kuskil piiri peal, Pärnumaal, viitab ka (Miliusega seostatud) Matti Moguči oma luulekogus "Mina – Eiffeli torn", kus ta mainib Pärnumaal Häädemeeste vallas asuvat Lemmet," lisas Miliuse vennatütar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles