Nukitsa konkurss kutsub lemmikkirjanikku ja -kunstnikku valima

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nukitsa konkurss.
Nukitsa konkurss. Foto: Pärnu keskraamatukogu

Pärnu keskraamatukogu lasteosakond kutsub kõiki lapsi ja kuni 16aastasi noori lugejaid osa võtma 13. Nukitsa konkursi hääletusest.

Oma isikliku lugemis- ja kunstimaitse järgi suurelt raamatunäituselt välja valitud lemmikkirjanik ja -kunstnik jäävad pärast hääletussedeli täitmist võistlema teiste hääletajate parimaks valitutega.

Täiskasvanute eelistusi sellel konkursil ei küsita, nende ülesanne on hääled kokku lugeda.

Eesti lastekirjanikud ja kunstnikud on kahe viimase aasta jooksul tublisti põnevat loomistööd teinud. Nii sai pikka võistlusnimekirja 207 algupärast esmatrükki, ühtekokku 185 kirjaniku- ja 186 kunstnikutööd.

Pärnu keskraamatukogu lasteosakonda külastavad raamatusõbrad saavad oma valimisvõimekuse proovile panna, sest pea kõik omavahel võistlevad tekstid ja pildid on suurele näitusele üles rivistatud. Nii esinduslik väljapanek pakub kindlasti huvi emadele-isadele, vanaemadele-vanaisadele, õpetajatele, huvijuhtidele ja kõigile teistelegi lastekirjanduse huvilistele vanust ja ametit küsimata.

Laste hinnanguid kogutakse raamatukogude abiga üle Eesti. Populaarseim lastekirjanik ja lasteraamatu illustraator kuulutatakse Eesti lastekirjanduse keskuses välja 2. aprillil. Kindlasti võtavad pidulikust väljakuulutamisest osa loosiõnnelikud valijad Pärnumaalt.

Nukitsa konkursi peaauhinna – Nukitsa pronkskuju – on võitnud näiteks kirjanikud Andrus Kivirähk (kolmel korral), Henno Käo (kahel korral),Edgar Valter, Kristiina Kass, kunstnikud Heiki Ernits (viiel korral), Edgar Valter (kahel korral), Anni Mäger ja teised vahvad loojad.

Kahe viimase aasta raamatusaaki saab imetleda ja oma häält anda kuni 20. veebruarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles