Toomas Alatalu: Kas 2016 parandab 2015. aasta mahamagamised?

Toomas Alatalu
, politoloog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Alatalu.
Toomas Alatalu. Foto: PP

Üle hulga aja võttis Vana Maailm uue aasta vastu paraja ebakindluse ja kohati hirmuga, sest kardeti terroriakte suurlinnades. Moslemite juures käib lakkamatu terror ehk sõjategevus edasi.

Hea seegi, et Süüria puhul on paika pandud rahukõneluste algusaeg – 27. jaanuar, mis mõistagi tähendab üha ägenevat võitlust, sest laua taga on argumendiks kättevõidetud positsioonid. Šiiidi vaimuliku hukkamine ja vaherahu lõpetamine Jeemenis 2. jaanuaril tõotab ususõda kogu piirkonnas, kus sunniite juhib Saudi Araabia ja šiiite Iraan. Sootuks uut tüüpi sõda käib oktoobrist alates Iisraelis-Palestiinas, kus palestiinlased ründavad juute terariistadega või rammivad neid autodega.

Rahvusvahelised organisatsioonid heidavad Iisraelile ette karmust, sest suur osa ründajatest on mõlemast soost teismelised. Detail, mis ühendab neid Daeshi (islami kalifaadi uus, ÜRO nimel juurutatud nimetus) samaealiste võitlejatega, kelle puhul nüüd nenditakse, et neid on surmateele asumiseks motiveerinud “perspektiivi puudumine”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles