Pärnumaalased kaovad enim Harjumaale

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Pärnumaalaste arv vähenes möödunud aastal 451 võrra, sellest enam kui pool Pärnu linna arvelt.

Elanike üldisele vähenemisele vaatamata on omavalitsusi, kus sissekirjutatud inimeste arv hoopiski tõusis. Teistest suuremalt jäid plussi Pärnut ümbritsevad Sauga, Paikuse ja Tahkuranna, kus elanike arv suurenes mitmekümne võrra. Kümne piiresse jäi tõus Are, Audru, Kihnu ja Vändra vallas. Suurim kaotaja oli Pärnu linn, mille elanikkond kahanes 267 inimese võrra. Palju lahkujaid oli Sindist, Saarde ja Halinga vallast ning Vändra alevist. Teistes omavalitsustes jäi langus alla neljakümne.

Pärnu maavalitsuse arengutalituse juhataja Urmas Kase ütles, et laias laastus on elanike kahanemise puhul süüdlaseks kahe kolmandiku ulatuses rändeprotsessid ja kolmandiku osas negatiivne iive. Möödunud aasta üheteistkümne kuuga oli tema sõnul Pärnumaa rändesaldo 309 inimest – nii palju oli lahkujad rohkem kui saabujaid. Enim kaotati inimesi Harjumaale, kust siia tuli 478 inimest, aga sinna läks 769, mis teeb kokkuvõttes miinus 291. Välisriikidele kaotati lahkujate-saabujate lõikes 194 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles