Pärnus korrati üle tormide ja üleujutuste käigus õpitut

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loodus viibutab Pärnus hoiatavalt näppu igal sügisel.
Loodus viibutab Pärnus hoiatavalt näppu igal sügisel. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Viimase aastakümne suuremad tormid ja veetõusud on kõige rohkem kahju teinud Pärnus. Samas on need andnud suvepealinna päästjatele ja teistele ametkondadele kogemusi veekahjudega toimetulekuks.

Elu on näidanud, et õnnetused ununevad peagi ja õppetunnid, mida sellised juhtumid meile annavad, lähevad samuti meelest, vahendas "Aktuaalne kaamera".

2005. aasta jaanuaritorm oma 275sentimeetrise veetõusuga pole õnneks kordunud, aga loodus viibutab hoiatavalt näppu igal sügisel. Nii peab Lääne päästekeskus vajalikuks kord aastas toimuval nn tormikonverentsil kõike veetõusu ja rajuga seonduvat meelde tuletada.

Lääne päästekeskuse juhi Ivar Kaldasauna sõnul võeti eilsel konverentsil tormi ja üleujutuste teema algosadeks lahti. "Seda tegid nii prognoosijad, reageerijad, omavalitsuste kui ka ettevõtjate esindajad," ütles Kaldasaun.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles