Pärnut külastavad Helsingborgi linnapea ja Luciad

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helsingborgi Luciad Pärnus esinemas. Arhiivifoto.
Helsingborgi Luciad Pärnus esinemas. Arhiivifoto. Foto: Ants Liigus

Täna saabuvad Pärnusse sõpruslinna Helsingborgi linnapea Mats Sander ja Helsingborgi Lucia tüdrukud.

Esmalt külastab delegatsioon Rootsi suursaatkonda Tallinnas ja kohtub suursaadikuga. Homme hommikul külastatakse kolme Pärnu lasteaeda, kus oma esinemisega astuvad üles Lucia tüdrukud, vahendas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Anu Juurma-Saks.

Laupäeva hommikul külastatakse Pärnu haiglat ja lasteküla. Pühapäeval osalevad Luciad jumalateenistusel Eliisabeti kirikus ja ilmestavad teenistust oma lauluga.

Pärnu ja Helsingborgi koostöö sai alguse 80. aastate lõpupoole. Iseseisvumise algusaastail toetas Helsingborg Pärnut humanitaarabiga. Nii materiaalset kui ka personalikoolituse alast abi sai Pärnu haigla. Aastaid saadi sõpruslinnalt abina ravimeid, toiduaineid, meditsiiniinstrumente ja -seadmeid, voodeid ning taastusravi abivahendeid.

Samuti on Helsingborgi Lucia komitee teinud Pärnu linnale aastate jooksul annetusi, mille eest on Pärnusse rajatud mänguväljakuid, korraldatud ühisseminare ja soetatud inventari mitmele asutusele.

Helsingborgi kunagine linnapea Inger Anderson Sjöstet on Pärnu linna vapimärgi kavaler aastast 2004 ja 2009. aastal omistati Pärnu linna vapimärk Sten Nordqvistile, kes oli kauaaegne Helsingborgi linnakantselei juhataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles