Seakatk on jõudnud Surju valda

Silvia Paluoja
, reporter, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metssiga.
Metssiga. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Pärnumaal on sigade Aafrika katk levinud nüüd juba kolmes vallas, kuna jõulude eel Surju vallast Ristiküla kandist kütitud metsseapõrsalt võetud proovi vastus oli positiivne.

"Kuna siga oli peale viiruse positiivne antikehadele, võib sealses piirkonnas juba oletada katku laialdasemat levikut," tõdeb Pärnumaa veterinaarkeskuse juhataja Raivo Mogilnõi Surju valla kodulehel. Ta lisab, et seapidajatele, kes jäävad kaheksa kilomeetri raadiusesse, kehtestatakse kitsendused.

Pärast 15. detsembrit Surju vallas küitud metsseal katkupisiku avastamist on Pärnumaa veterinaarkeskuse andmetel saadud laborist positiivne vastus kahe Vändra vallas Viluvere kandis kütitud metssea kohta. Vändra vallas Rae kandis avastati mullu mais esimene Aafrika seakatku juhtum Pärnu maakonnas. Suurim haiguspuhang oli augustis, kokku on Pärnumaal katk leitud 26-l kas kütitud või surnult leitud metsseal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles