Juhtkiri: Tõmmake maha see Sindi pais!

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Ilmselt on Sindi pais, selle minevik, olevik ja tulevik viimastel aastatel Pärnu Postimehe veergudel kõige enam tähelepanu pälvinud teema. Sõna on sekka ütelnud kõik, kel paisu kohta midagi arvata on, eesotsas muidugi algatusrühma Sindi Pais aktivisti Hans Solliga.

Sindi paisu probleemistik ongi lai, tulevik tükk aega segane ja lõpplahenduseni jõudminegi võtab veel tublisti aega, kardetavasti enamgi, kui kõige pessimistlikumad prognoosid lubasid.

Sindi pais – õigemini selle kaotamine – puudutab paljusid. Keskkonnaagentuuri projektijuht Tauno Jürgenstein on Pärnu Postimehes märkinud, et sintlased pole kaugeltki ainsad, kellel võiks olla sõna sekka öelda paisu saatuse suhtes. “Asub ju 85 protsenti Pärnu jõestikust ülalpool paisu,” nentis Jürgenstein, kelle asjatundlikud kommentaarid on aidanud paisu ümber toimuvat liigsetesse emotsioonidesse laskumata paremini mõista.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles