Malemänguoskust täiendab ainult võistlemine

Annika Poldre
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surju kooli 1. klassi malesõbrad Gregor Metsa, Lisandra Mohnja, Kert Heljas, Sandra Ristikivi, Piibe Gerne ja Sander-Mathias Miiter käivad huviringis maleõpetaja (keskel) Raivo Raaliste juures vabatahtlikult. Koolitunnis male õpetamist ei pea Raaliste vajalikuks.
Surju kooli 1. klassi malesõbrad Gregor Metsa, Lisandra Mohnja, Kert Heljas, Sandra Ristikivi, Piibe Gerne ja Sander-Mathias Miiter käivad huviringis maleõpetaja (keskel) Raivo Raaliste juures vabatahtlikult. Koolitunnis male õpetamist ei pea Raaliste vajalikuks. Foto: Urmas Luik

Mitmel pool Eestis on noortemale hääbunud, ent Pärnus ja Pärnumaal saab malemänguoskust omandada kümmekonnas koolis. Mõnes neist on kasvandike tulemused silmapaistvad.

“1984. aastal lahkus Pärnu rajooni spordikoolist maletreener, maleosakonna kinnimineku vältimiseks tehti mulle ettepanek võtta treeneritöö üle,” rääkis Surju kooli maleõpetaja Raivo Raaliste, kes on töötanud Tali ja Uulu põhikooliski. Surjus läheb tal maleringi juhendades 15. aasta.

Surju vald ja kool on Raaliste sõnutsi maksnud lahkesti selle ala kulutused kinni. Kulusid on kandnud lapsevanemadki ja 2013. aastal toetas Rotary klubi noori maletajaid stipendiumiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles