Lätlasi kisub Pärnusse talvepuhkust veetma

Anu Villmann
, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiilgeaastal 2013 moodustasid venelaste ööbimised kõigist Tervise ja Tervise Paradiisi ööbimistest kuus protsenti. Nüüd peatub idanaabreid siin napimalt, kuid asemele on tulnud lätlased, keda jõuab Pärnusse iga aastaga üha rohkem.
Hiilgeaastal 2013 moodustasid venelaste ööbimised kõigist Tervise ja Tervise Paradiisi ööbimistest kuus protsenti. Nüüd peatub idanaabreid siin napimalt, kuid asemele on tulnud lätlased, keda jõuab Pärnusse iga aastaga üha rohkem. Foto: Mailiis Ollino

Kui varem kuulis Pärnus jaanuari esimestel nädalatel palju vene keelt, siis praegu kohtab siin idanaabreid mõnevõrra vähem, lätlasi see-eest kõvasti rohkem.

Tervist ja Tervise Paradiisi juhtiv Jaan Ratnik ütles, et venelasi peatub praegu mõlemas majas hoolimata sellest, mis idanaabri majanduse ja rublaga juhtunud on. Mööndes siiski, et idast tulijate hulk on varasemaga võrreldes tagasi andnud.

“Kui ma vaatan ööbimisi 1.–6. jaanuarini, siis Tervises ei olegi langus nii suur: see jääb kümne protsendi ligi, kui võrrelda 2015. aasta sama ajavahemikuga. Tervise Paradiisis on 1.–6. jaanuaril venelaste ööbimised vähenenud mullusega võrreldes 35–40 protsenti. Samal ajal on lätlaste osa nii Tervises kui Tervise Paradiisis mulluse 1.–6. jaanuariga kõrvutades kolmandiku võrra kasvanud,” rääkis Ratnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles