Rootslased usuvad Pärnu lennujaama tulevikku

Kalev Vilgats
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Aljas.
Andrus Aljas. Foto: Urmas Luik

Rootsis Norrköpingis regionaallennujaama toimimist uurimas käinud Estonia spaa juht Andrus Aljas ja ettevõtluse arendamise sihtasutuse Lääne-Eesti investorkonsultant Sulev Alajõe said kinnitust, et Pärnu lennujaamal on tulevikku.

“Rootslased on väga huvitatud, et meil läheks hästi. Östergötlandi maakonnas, mis asub otse üle mere Pärnumaa vastas, elab 400 000 inimest ja nad otsivad rakendust Norrköpingi lennujaamale. Nas oleksid õnnelikud, kui meie lennujaam oleks korras, sest näevad inimeste mõlemas suunas liikumisel tugevat perspektiivi. Neil on lähedal Kolmårdeni safaripark, Astrid Lindgreni maailm. Meie inimesed võiksid seal puhkamas käia ja nemad omakorda avastaksid Pärnumaad,” rääkis Alajõe.

Norrköpingi lennujaama ülalpidamine on jäänud linna kanda. Selleks kulub kaks miljonit eurot aastas, kuid nad peavad turismile ja kohalikule majandusarengule väga oluliseks, et saada peale tšarterlendude juurde liinilende. Lufthansa ongi sinna avanud regulaarreisi Münchenist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles