Šokk! Pärnu VK kaotas suurest eduseisust Selverile

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurepäraselt mängu alustanud Pärnu võrkpallurite mäng lagunes kolmes viimases geimis täielikult.
Suurepäraselt mängu alustanud Pärnu võrkpallurite mäng lagunes kolmes viimases geimis täielikult. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pühapäeval kohtusid Tallinna Audentese spordihoones võrkpalli Saja liigas liidrid Pärnu võrkpalliklubi ja Tallinna Selver ning kindlalt juhtinud suvepealinna meeskond oskas kohtumise kaotada lõpuks 2:3.

Peaaegu kogu esimene geim vältas põnevas punkt-punkti heitluses. Esimesele tehnilisele vaheajale mindi pärnakate 8:6 eduseisus, kuid peagi oli tablool taas viik 8:8. Teiseks tehniliseks vaheajaks sai Pärnu meeskond esmakordselt vahe kolmepunktiliseks ja juhtis 16:13. Kuigi pärnakad pääsesid vahepeal ette isegi nelja punktiga, säras seisul 20:20 taas tablool viik.

Edasine oli aga Pärnu jõudemonstratsioon ja nii tuli esimene punkt suvepealinna meeskonnale 25:21.

Teine geim algas taas punkt-punkti heitlusega, kuid Pärnu pääses 6:3 ette. Kaks punkti kuuest tulid serviässadest. Tehniliseks pausiks juhtis Pärnu 8:5. Selver eksis rünnakutel ohtralt, samas oli pärnakatel hea vastuvõtt ja suurepärane serv.

Edasine kulgeski külaliste dikteerimisel ja teisele tehnilisele pausile mindi juba Pärnu 16:9 eduseisus. Geimi lõpp oli vaid vormistamise küsimus ja 25:19 Pärnule.

Kolmanda geimi alguseski nägi publik tasavägist mängu, kuid Pärnu oli pidevalt ees. Pärast tehnilist vaheaega hakkasid külalised siiski taas eest ära libisema ja pääsesid 13:8 ette. Selveri peatreener Rainer Vassiljev vahetas kolmandas geimis välja meeskonna põhipommitaja Lincoln Williamsi.

Pärnu juhtis 18:15, kuid andis geimilõpu ootamatult ära. Selver tuli järele 18:18 ja võitis geimi 25:22.

Neljas geim algas liidritele vääriliselt, publik nägi mõlemalt poolt head kaitsemängu ja tablool olid numbrid 4:4. Siis haaras Pärnu intsitaiivi ja pääses tänu Harri Palmari headele servidele 8:4 juhtima.

Tundus juba, et mäng on pärnakate käes, nad juhtisid 13:7, 14:10, kui kordus eelmise geimi stsenaarium. Ühtäkki ei õnnestunud suvepealinna meeskonnal enam miski ja Selver pääses 16:15 juhtima. Pärnakad langesid justkui musta auku ja Selver läks eest 21:16. Kodumeeskond enam edu käest ei andnud ja võitis geimi 25:18.

Otsustavas geimis pääses Pärnu meeskond Martti Keele servide toel kiiresti 4:0 ette, kuid taas tuli Selver 6:6 järele ja pääses ette 8:6 ja seejärel 12:8.

Selver mängis hästi kaitses ja Pärnul ei tulnud taaskord midagi välja. Nii võttis pealinna meeskond viiendas geimis 15:10 võidu.

Selveri poolel hiilgas 18 punkti toonud Martti Rosenblatt. Pärnakatest tõi sama arvu punkte Andrus Raadik.

Saja liigas on Pärnu VK võitnud nüüd 14 mängust 12 ja on 37 punktiga jätkuvalt kindel liider. Selver on kogunud 30 punkti. Kolmas on kohtumise vähem pidanud Riia RTU / Robežsardze meeskond 27 punktiga.

Saja liigas seisab ees nüüd kahenädalane mängupaus. Järgmise kohtumise peavad Pärnu võrkpallurid 21. jaanuaril, kui koduses spordihallis minnakse CEV Challenge sarja 1/8 finaalis vastamisi Belgia meeskonnaga Meneni Prefaxis.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles