“Vehkleja” lapsnäitleja unistab uutest filmidest

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisa Koppel koos Märt Avandiga filmis "Vehkleja".
Liisa Koppel koos Märt Avandiga filmis "Vehkleja". Foto: Kaader filmist

Pärnu tüdruk Liisa Koppel ei saanud ööl vastu esmaspäeva Los Angeleses aset leidnud Kuldgloobuste auhinnagala pärast oma unenägusid vaatamata jätta, sest koolivaheaeg sai just läbi ja hommikul tuli kooli minna.

Küll oli teisel pool ookeani laineid löövas, suuresti Pärnu Vanalinna põhikoolis üles võetud Eesti-Soome mängufilmis “Vehkleja” lapspeaosa – Martat – mänginud tüdruku ema Karmen end selleks ajaks juba tulemusega kurssi viinud ja andis sellest teada Liisalegi.

Viie nominendi hulka jõudnud “Vehkleja” jäi küll võiduta – parima võõrkeelse filmi auhinna pälvis “Sauli poeg” (Ungari) –, ent nii Liisale kui tema klassiõele Elbe Reiterile, kes mängib filmis Marta õde, põnevust jätkub. Neljapäeval selgub, kas seni üheksa parima filmi hulka valitud “Vehkleja” pääseb Oscari parima võõrkeelse filmi nominentide hulka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles