Linn pidi arhitektuurivõistluse tulemuse uuesti vormistama

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussijaama arhitektuurikonkursi võitjatöö.
Bussijaama arhitektuurikonkursi võitjatöö. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsus pidi ühistranspordi keskterminali arhitektuurivõistluse tulemused uuesti heaks kiitma, sest tööde hindamise esialgne protokoll polnud piisavalt ülevaatlik.

Nii tunnistati arhitektuurivõistluse esimene korraldus kehtetuks, kuna vaidlustuskomisjon edastas eelmisel reedel oma otsuse seisukohaga, et arhitektuurivõistlusele esitatud tööde hindamise protokollis esineb puudusi.

Eile tuli komisjon uuesti kokku, et arhitektuurivõistlusele esitatud tööde hindamise protokolli täiendada. Protokolli täiendamisel ei avatud hindamisprotsessi uuesti ja varasemat otsust ei muudetud.

Võistluse peapreemia, 1150 eurot, pälvis võistlustöö "Speed", mille esitas arhitektuuribüroo Luhse & Tuhal OÜ. Teise preemia, 650 eurot, sai võistlustöö "Saluut", mille autor on BOA OÜ.

Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõunik Karin Õunap ütles, et komisjoni esimesest protokollist ei selgunud, kuidas žürii otsuseni jõudis. "Uues protokollis kirjeldati töid ja selgitati, milliseid kriteeriume arvestati ja kuidas seisukohani jõuti," selgitas Õunap.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles