Sirle Teeäär naudib grimeerija rutiinivaba elu

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla teatri grimeerija Sirle Teeäär.
Endla teatri grimeerija Sirle Teeäär. Foto: Urmas Luik

“Ma ei saa filmegi rahulikult vaadata, ikka jääb silm peale, et sellel tegelasel on parukas või on midagi muud tehtud,” lausub Endla teatri grimeerija Sirle Teeäär, kes puuderdas näitlejate palgeid kõrget tähelendu tegeva “Vehkleja” võtetelgi.

Paratamatult hakkab aastatega lihvitud nägemisoskus tööle. Kui tavaliselt otsib grimeerija ekraanilt huvitavaid meetodeid, mida isegi saaks kasutada, oli Teeäär üht filmi nähes suisa hämmeldunud: näitleja näole oli tehtud naerukorts, kus valgus ja vari olid vastupidi, kui need loogiliselt pidanuks olema.

“Mõtlesin, kuidas see võimalik on,” nendib ta. “Inimene võib olla väga noor, aga kui lased tal veidi grimasse teha, leiad õiged kortsukohad üles. Mõnel tegelasel võib olla soeng viiest parukast ja lisandist kokku tehtud, aga vaataja peab suutma ära petta. Luua visuaalne efekt nii, et see näiks loomulik – see on oskus.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles