Nukuteater trotsib külma

Kairi Janson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu nukuteater. Foto on illustreeriv.
Pärnu nukuteater. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kuninga tänaval asuva Pärnu Nukuteatri ruumides valitseb pea niisama käre talv kui õues, kuna ühisrahastusplatvormil Hooandja ei saadud kokku vajalikku summat kliimaseadmete soetamiseks.

"Oleme pidanud palju üritusi ära ütlema," märkis lavastaja Rein Laos. Veel detsembris sai nukuteater etendusi mängida, kuigi pidi selleks laenatud elektriradiaatorid päev varem ruume kütma sättima. Aastavahetuse käredate ilmadega aga külmusid teatris torud kinni: trupiliikmetel puudusid keldrivõtmed, et saaks seal vee torudest välja lasta. Praegu veevärk, kaasa arvatud tualett, ei tööta.

Sellest hoolimata alustas nukuteater sel nädalal uue näidendi proovidega. Kui pärast mõnetunnist kütmist talviselt jahedas ruumis kokku saadi, võis näha, kuidas tassis olev vesi oli hakanud tahkest vedelaks muunduma. Kuna omas majas etendusi mängida ei saa, käib nukuteater ise külas: nii anti hiljuti etendus Mai lasteaias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles