Halb ilm võib mõjutada haigete äratoomist Kihnust

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel aastal Kihnus koduseid toimetusi tehes õnnetusse sattunud Evald Lilles sai väikesaarel kiiresti abi. Samuti jõudis talle appi kopter, kus on inimeste aitamiseks kõik vajalik.
Sel aastal Kihnus koduseid toimetusi tehes õnnetusse sattunud Evald Lilles sai väikesaarel kiiresti abi. Samuti jõudis talle appi kopter, kus on inimeste aitamiseks kõik vajalik. Foto: Ardi Truija

Kiirabiteenuse kiireks ja edukaks osutamiseks väikesaartel on häirekeskus, politsei- ja piirivalveamet ning terviseamet sõlminud küll koostöökokkuleppe, kuid ometi võib juhtuda, et haigete vedu Kihnust mandrile ei suju.

Pärnu maavanem Kalev Kaljuste kutsus tänaseks kokku osapooled, et rääkida üheskoos üle, kuidas haigete äratoomine Kihnu saarelt toimib. Koosolekul osalevad Tõstamaa ja Kihnu vallavanem ning politsei- ja piirivalveameti, häirekeskuse, päästeameti, terviseameti ja maavalitsuse esindajad, saarevahid, vabatahtlikud päästjad ja riigikogu liige Mark Soosaar.

Suuresti ajendas Kaljustet koosolekut korraldama juhtum 19. detsembril Kihnus, kui puusaliigesetraumaga mees pidi ootama väikesaarel mitu tundi, et mingi sõiduk ta mandrile haiglasse viiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles