Häärberi varjus konutavad kummitusmajad

Silvia Paluoja
, reporter, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tihemetsa alevikus kriibivad kohalike hinge Asuvere tee 4 varisemisohtlikud kunagised ühiselamud, mille omanik on Riigi Kinnisvara Aktsiaselts.
Tihemetsa alevikus kriibivad kohalike hinge Asuvere tee 4 varisemisohtlikud kunagised ühiselamud, mille omanik on Riigi Kinnisvara Aktsiaselts. Foto: Urmas Luik

Voltveti mõisa häärberi kuldsed trepilõvid on talveks varjunud kasti alla, nagu peljates nende küsivat pilku, kes kauni fassaadi varjust avastavad räämas korrusmajad.

Omaaegse Tihemetsa sovhoostehnikumi õpilaste kolm kolmekorruselist ja nendega ühendatud madalam ühiselamuosa kummitavad kohalikke aastaid ning tekitavad järjest tihedamini küsimuse, miks ohtlike hoonetega midagi ette ei võeta. Kohalike jutu järgi kogunevad varisemisohtlikesse majadesse õhtuti noored ja mõtet pole uksi kinni lüüa.

“Aastat kümme tagasi löödi ripakil sissepääsud laudadega kinni, aga need kisti lahti ja lauadki tassiti minema,” räägib mees, kes mööda Asuvere teed tööle ja koju käib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles