Teaduslahingus võistleb üheksa Pärnumaa kooli

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotomeenutus mullusest teaduslahingu Pärnu eelvoorust.
Fotomeenutus mullusest teaduslahingu Pärnu eelvoorust. Foto: Teaduslahing

Jaanuaris toimuvad kogus Eesti Teaduslahingu eelvoorud, kus õpilased panevad proovile oma loodus- ja tehnikateadmised, lahendades käed-külge-ülesandeid.

Pärnu maakonna eest astuvad Teaduslahingus välja võistkonnad Pärnu Kuninga tänava põhikoolist, Are koolist,  Raeküla koolist, Paikuse põhikoolist, Sütevaka humanitaargümnaasiumist, Pärnu Mai koolist, Vändra gümnaasiumist, Audru koolist ja Uulu põhikoolist.

Pärnumaa eelvoor toimub 26. jaanuaril Koidula gümnaasiumis.

Teadusvõistlus Teaduslahing seob omavahel teaduse ja igapäevaelu ja testib kolmeliikmeliste võistkondade loogilist mõtlemist ja meeskonnatööoskust praktiliste ülesannete lahendamises. Lahinguväljal saab kokku 170 võistkonda 102 koolist.

"Teaduslahing on üks tõeline üle-eestiline lahing!" rõhutab võistluse väejuht Marge Thetloff maakonnakeskustes ja Tallinnas viie päeva jooksul korraldatava võistluse ulatusest kõneldes. "Iga päev ootab tiime viis nuputamist ja käteosavust nõudvat ülesannet, mis tuleb piiratud aja jooksul lahendada," lisab Thetloff. "Lahingupinget saab kogu ruum täis!"

Maakondade ja Tallinna edukaimad pääsevad Teaduslahingu superfinaali, mis toimub 15. aprillil Tartus. Lõppvõistlusel tuleb ülesannete lahendamise kõrval esitleda kodukandis tehtud uurimistöö tulemusi. Superfinaali on oodatud kõik fännid ja teadushuvilisedki, sest kogu päeva on avatud teaduse populariseerijaid koondav Teaduskorrus.

Teaduslahingu peakorraldaja on Eesti ülikoolide tudengeid ühendav MTÜ Elus Teadus, mille peaeesmärk on tutvustada maa ja toiduga seotud valdkondi ning loodus- ja tehnikateadusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles