Kalamehed ei saanud lahelt maale

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalamehed.
Kalamehed. Foto: Urmas Luik

Halvad ilmastikuolud ja mootorsaani rike takistasid eile kolmel Pärnu lahel kalastanul kaldale naasta.

Politsei pressiesindaja Heiko Leesment teatas, et eile kell 16.55 sai politsei teate, mille järgi Pärnu rannast umbes üheksa kilomeetri kaugusel ei saa kaks sinna kalastama läinud 30aastast meest enam tööle oma mootorsaani. Teataja sõnutsi inimeludele ohtu ei olnud ja merevalvekeskus oli meestega kontaktis. Teatele reageerisid Pärnu politseijaoskonna merepäästjad, kes suundusid randa, et minna jalgsi maale tulema hakanud meestele jääle vastu.

Kell 17 andis Läti kodanik teada, et ei suuda halva nähtavuse ja kurnatuse tõttu enam leida teed randa. Mees ei osanud häirekeskusele öelda oma ligikaudset asukohta. Eelmisele teatele reageerinud merepäästjad hakkasid kahe mootorkelgu abil kalastajat lahe jääl otsima. Samal ajal tuvastas maismaal olnud politseipatrull, et abivajava kalamehe sõiduk asub Uulu lähedal parklas.

Kell 18.07 andis kalastaja teada, et kuuleb politseinike helisignaale, ja kell 18.25, et näeb rannal politseisõidukite vilkureid. Kell 18.35 jõudsid mootorkelkudega merepäästjad abivajajani, kes oli umbes kilomeetri kaugusel Uulu muulist. Politseinikud toimetasid mehe rannale. 28aastane mees arstiabi ei vajanud.

Kell 18.37 kinnitasid mootorsaani rikke tõttu merejääl hätta jäänud mehed, et näevad juba Pärnu rannahoonet ja politsei abi enam ei vaja. Meestel soovitati jääle jäänud mootorsaanile järele minna hommikul.

Pärnu politseijaoskonna merepäästjad tuletavad lahele kalastama minna plaanivatele inimestele meelde, et maale naasmisega pimedale jäämine võib olla ohtlik. Eriti olukorras, kus nähtavust piiravad ja orienteerumist raskendavad ilmastikuolud. Kindlasti tuleb jääle kaasa võtta veekindlas pakendis mobiiltelefon ja esmased päästevahendid. Iga jääle mineja peab leidma võimaluse hoida end kursis sellega, mis suunas pääseb tagasi randa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles