Rahvusvaheline koostöö keskendub biotehnoloogiale

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidula kooli biotehnoloogiahuvilised löövad kaasa rahvusvahelises projektis Erasmus+.
Koidula kooli biotehnoloogiahuvilised löövad kaasa rahvusvahelises projektis Erasmus+. Foto: Erakogu

Pärnu Koidula gümnaasiumis algab Erasmus+ kolmeaastane koostööprojekt „Biotechnology in Our Life“, mis viib osalised isegi eri riikide biotehnoloogiaettevõtetesse.

Koidula gümnaasiumi projektijuhi Birgit Petersoni jutu järgi toimub igal õppeaastal kolm õpilasvahetust. „Külastatakse eri riikikide biotehnoloogiaga seotud ettevõtteid, tehakse katseid, osaletakse loengutes ja arutletakse bioeetiliste küsimuste üle,“ tutvustas ta.

Projektis osalevad koolid Eestist, Saksamaalt, Hollandist, Hispaaniast, Suurbritanniast ja Itaaliast. Projekti koordineerib Bielefeldi ülikool, mis koolitab õpilasi ja õpetajaid ning pakub võimalust osaleda ülikooli laboris praktikumides. Õpilased töötavad rahvusvahelistes õpilasrühmades ja valivad huvipakkuva valdkonna: valge (tööstusliku) biotehnoloogia, punase (meditsiinilise) biotehnoloogia, rohelise (taimse) biotehnoloogia või bioeetika.

Projektis käsitletakse nii biotehnoloogia teaduslikke, majanduslikke kui eetilisi aspekte. „Biotehnoloogiat kui elusorganismide tööstuslikku kasutamist tuntakse juba aastaid, näiteks võib tuua mikrobioloogilist reovee puhastamist, õlle pruulimist jm,“ rääkis Peterson.  „Viimastel kümnenditel on aga avastatud biotehnoloogia potentsiaal, mis võimaldab innovaatilisi tooteid välja töötada (näiteks iniminsuliin).“ Projekt keskendubki biotehnoloogia kasutusvõimaluste avastamisele ja valdkondliku teadlikkuse kasvatamisele.

Sel aastal osalevad projektis neli Koidula kooli õpilast: Angelika Linder, Mairo Mitt, Andri Kutsar ja Martin Sirg, õpilasi juhendab kooli bioloogiaõpetaja Maris Agasild. Nad on 16.–22. jaanuarini Saksamaal Bielefeldis esimesel projektikohtumisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles