Maa- ja linnainimesed armastavad eri raamatuid

, ajakirjandustudeng
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatukogu.
Raamatukogu. Foto: Ants Liigus

Linnas ja maal huvitavad lugejaid eri raamatud, kuid eelmise aasta müügiedetabelite tipus olevaid teoseid ei saa veel niipea Pärnumaa raamatukogudest laenutada, sest nende lugemise järge ootavad kümned inimesed.

Keskraamatukogu 2015. aasta laenutatuimate raamatute edetabeli eesots koosneb peamiselt 2013. ja 2014. aastal ilmunud raamatutest. Keskraamatukogu turundusjuht Krista Visas selgitas, et järjekorrad kujunevad pikaks, sest olenemata teose populaarsusest võib see lugeja käes olla kolm nädalat. Ilukirjanduse osakonna töötaja Külli Lorents lisas, et tõenäoliselt annavad inimesed laenutatud raamatut ka oma sõpradele ja sugulastele lugeda.

Sindi linnaraamatukogu direktori Ene Michelisi sõnul on nende raamatukogus populaarsemate raamatute tagastamise tähtaeg kaks nädalat pärast laenutamist ja tänu sellele on praegu “Jaak Joala: kuulsuse ahelate” järjekorras ainult üheksa inimest. Kilingi-Nõmme raamatukogu direktor Ene Heil põhjendas järjekordade tekkimist eksemplaride väikese arvuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles