Kaheksa tippkitarristi esitab kaheksat uudisteost

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Sibul.
Riho Sibul. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi kitarrifestivali ja Eesti Kontserdi eriprojektina sündinud "Kaheksa" toob Pärnu kontserdimajas sel reedel kuulajateni kaheksa uudisteost eesti heliloojatelt ja seda kaheksa tuntud eesti kitarrisolisti esituses.

Projekti jaoks telliti spetsiaalselt kaheksa kaheksa minutit kestvat uudisteost erinevatelt eesti komponistidelt - Olav Ehalalt, Tõnu Kõrvitsalt, Tauno Aintsilt, Liis Viiralt, Kristjan Randalult, Sven Grünbergilt, Mai Aganilt ja Margo Kõlarilt. Need kitarristid on Riho Sibul, Andre Maaker, Jaak Sooäär, Robert Jürjendal, Ain Varts, Paul Daniel, Ain Agan ja Mai Agan.

"Antud projekti inspireeris produtseerima fakt, et sellistele koosseisudele pole varem uudisloomingut kirjutatud. Valides heliloojaid ja kitarrimängijaid, püüdsin ette kujutada, kes kellele komponeerib, otsisin n-ö muusikalist intriigi," põhjendas kitarrifestivali kunstiline juht Ain Agan.

Kontserdil teevad kaasa keelpillikvartett Prezioso ja löökpillidel Madis Metsamart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles