Pärnumaa sai kaks uut perearsti

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Möödunud aastal alustas Pärnumaal tööd kaks uut perearsti: 1. septembrist Pärnu perearstikeskuses Kristel Uustam ja 1. oktoobrist Sindi perearst Valentina Pabor.

Kristel Uustam, kes võttis üle Linda Alliku nimistu, on Pärnumaa noorim perearst, jäädes ainsana maakonna peretohtritest vanuserühma 29–40 aastat. Enim on Pärnumaal 51–61aastasi perearste, kokku 28. 41–50aasaste earühma kuulub viis doktorit ja üle 62aastasi on 15.

Terviseameti peremeditsiini osakonna peaspetsialisti Marilin Sternhofi sõnul on Pärnumaal 51 perearsti nimistut, millest Saarde vallas asuval kahel nimistul perearst puudub. Terviseameti otsusega kinnitati nendesse ajutisteks asendajaks Häädemeeste perearst Kaia Metsaoru ja Koonga perearst Helle Vambola. Terviseameti andmetel ei kuulutatud seoses kandidaatide puudumisega Saarde valla täitmata nimistutele konkurssi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles