Lapsmuusikud lõid oma sümfooniaorkestri

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu kontserdimajja kogunes pühapäeva hommikul poolsada noort pillimängijat Pärnumaalt, Lihulast, Märjamaalt ja Kuressaarest, et moodustada Pärnu regiooni muusikakoolide sümfooniaorkester, esimene omalaadne siinkandis läbi aegade.

“Kui muusikakoolides õppivatest lastest on Eestis ikka orkestreid kokku pandud, siis nii noortest muusikutest koostatud sümfooniaorkester on haruldasem sündmus, Pärnumaal lausa esimene,” sõnas Pärnu regiooni muusikakoolide sümfooniaorkestri üks korraldajaist Mati Põdra, kes õpetab pillimängu Lihula muusikakoolis.

Selleks, et sümfooniaorkester õigustaks oma nime ja kõik vajalikud pillirühmad oleksid esindatud, koguti kokku noori muusikuid kõikjalt Edela-Eestist. Muusikaõpilasi lööb sümfooniaorkestris kaasa peale Pärnu Vändrast, Häädemeestelt, Kilingi-Nõmmest, Märjamaalt, Lihulast ja Kuressaarest. Kokku üle poolesaja lapse, noorim neist kaheksa-aastane tromboonimängija, kelle jalad täiskasvanute toolil istudes veel põrandatki ei puutu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles