Pärnumaale jõuab esimene päästejett

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne päästekeskuse juhi Ivar Kaldasauna sõnul tuleb päästejett (pilt on illustratiivne) tavamasinaga võrreldes laiem ja võimsam, et tagada sõiduki suurem stabiilsus, mis on vajalik, kui päästmisel kannatanu veest hoo pealt pardale tõmmata.
Lääne päästekeskuse juhi Ivar Kaldasauna sõnul tuleb päästejett (pilt on illustratiivne) tavamasinaga võrreldes laiem ja võimsam, et tagada sõiduki suurem stabiilsus, mis on vajalik, kui päästmisel kannatanu veest hoo pealt pardale tõmmata. Foto: Küllike Rooväli / Postimees

Päästeamet ostab uppumisohus inimeste päästmiseks kiired veemootorrattad ehk jetid, mida võib töötamas näha järgmisel supelhooajal.

Seitsmest tänavu päästjate kasutusse jõudvast jetist üks on plaanitud tuua Pärnumaale Tõstamaa komandosse ja veel kaks Lääne-Eestisse.

“Meie roll ei ole madalikule sõitnud jahte sadamasse transportida. Eesmärk on elupääste ja selleks on jetid väga tõhusad,” kiitis Lääne päästekeskuse direktor Ivar Kaldasaun veemootorrataste kiirust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles