Liina lugu: jõhkardist elukaaslane saadab ähvardusi trellide tagant

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka kinnipeetavad taotlevad nimevahetust.
Ka kinnipeetavad taotlevad nimevahetust. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Veel nädala vangis istuv koduvägivallatseja Janek on kunagist elukaaslast kirja teel ja tuttavate kaudu trellide tagantki ähvardanud, nagu kajastas eile õhtul ETV saade “Pealtnägija”. Tõenäosus, et mees lähenemiskeeldu rikub, on nii kannatanu kui politsei arvates väga suur.

Saade joonistas Pärnus elava Liina näitel pildi õigussüsteemi abitusest ja õudsest koduvägivallast. Pärnu Postimees kirjutas möödunud aasta 26. novembril (vt “Vanglast vabanenud tapja ähvardas ja peksis naist mitu kuud”), et 38aastane Janek peksis ja kägistas korduvalt oma elukaaslast, olles enne istunud tapmise eest kümme aastat vangis. Janek on lubanud naise nii põlema panna, tükeldada kui uputada. Järgmiseks "šokikaristuseks" sai mees kuus kuud reaalset vabadusekaotust, ülejäänud karistus läheb kandmisele tingimisi 3-aastase katseajaga.

“Ta ei karda vanglat, ta ei karda mitte midagi. Ainukene asi, mida tema kardab, on nüüd see, et tema on minust ilma jäämas,” avaldas Liina telekaamerate ees trellide tagant endani jõudnud kirjade sisu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles