Kinoteater toob Pärnusse lavastuse noore õpetaja püüdlustest

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Kruus toob dokumentaalses lavastuses välja nii õpetajatöö esimeste aastate õhinad kui sellele järgneva väsimuse, küsides: "Kuidas saada heaks õpetajaks?".
Priit Kruus toob dokumentaalses lavastuses välja nii õpetajatöö esimeste aastate õhinad kui sellele järgneva väsimuse, küsides: "Kuidas saada heaks õpetajaks?". Foto: Siim Vahur/Kinoteater

Kuna sügisene Kinoteatri etendus õpetaja Tammikust sai kiiresti välja müüdud, otsustas Priit Kruus oma monolavastusega täna teist kordagi Pärnu kontserdimajja tulla. Henrik Kalmet, Diana Leesalu, Paavo ja Paul Piik on lavale seadnud koolitunniga sarnaneva tüki, mis puudutab igaüht, kes kunagi koolis käinud.

"Õpetaja Tammiku rehabiliteerimine. Kuidas saada heaks õpetajaks?" on lugu noorest õpetajast, kel veel on hästi meeles oma põhikooliaegsed õpetajad – vana kooli pedagoogid, raudse kaardikepi ja terava ütlemisega. Teda kannustab soov saada heaks õpetajaks, selmet muutuda nendesuguseks.

Meil kõigil on olnud oma õpetaja Tammik, kes karmide õpetajate koondkujuna on meie elukäiku mõjutanud. Aga missugune peaks olema õpetaja, keda tahaksime oma lapsi õpetama? Kes on see inimene, kes lastele hindeid paneb?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles